Lautapelit, jotka sopivat pimeisiin iltoihin


Saapumassa on aika, jolloin päivät lyhenevät ja muuttuvat viileämmiksi ja pimeämmiksikin. Monet ajattelevat, miten pimeydestä selviäisi myönteisenä ja mitä sellaisena aikana voisi tehdä. Monet osallistuvatkin erilaisiin koulutusohjelmiin ja harrastuspiireihin, mutta myös kotiin etsitään tekemistä. Eräänä ajattomana ja perinteisenä vaihtoehtona ovat luonnollisesti lautapelit – ne ovat ihanteellisia vapaa-ajan viettoon ystävien kanssa ja myös perhepiirissä. Millaisia lautapelejä saapuviin syysiltoihin voisi valita?

Lautapelien pitää tarjota riittävästi iloa ja ajateltavaa

Me uskomme, että lautapelien pitää olla hauskoja. Ja se ei tarkoita, että ne eivät voisi merkitä monta asiaa samalla kertaa. On esimerkiksi olemassa paljon lautapelejä, jotka ovat samalla sekä hauskoja että tietoja tarjoavia tai pohdintaa vaativia. Yksi esimerkki sellaisista on Alias. Kyseessä on todella ajaton lautapeli, joka ei todennäköisesti katoa lähivuosina minnekään. Alias-pelien valikoima on suunnaton, niiden joukossa on lautapelejä, jotka on tarkoitettu pienimmille, ja toisaalta myös sellaisia, joiden pelaaminen on loistavaa toimintaa juhlissa, pelin klassisesta versiosta puhumattakaan. 

Kuten lähes kaikessa, asia riippuu ennen kaikkea henkilöiden mausta ja mieltymyksistä. Näin myös lautapeleissä. Jotkut etsivät sellaisia lautapelejä, jotka tarjoavat tietoa, mutta on myös henkilöitä, jotka kiertävät tällaiset pelit kaukaa. Juhliin ja ystävien kanssa ajanviettoon sopivat kaikenlaiset pelit, joissa annetaan erilaisia tehtäviä, sekä tietoon perustuvia että sellaisia, joissa haasteet esitetään toiminnan muodossa. Tämän tyypin lautapelit sopivat perheillekin, sillä ne on suunniteltu suurelle kohderyhmälle ja eri-ikäisille, ja ne tarjoavat iloa ehdottomasti kaikille. Jos et vielä ole pelannut sellaisia pelejä, niin nyt on siihen oikea aika, sillä mitä muutakaan voisi pitkinä syys- ja talvipäivinä puuhata?

Miten sopivat lautapelit valitaan?

Millaisia ovat parhaat lautapelit, joita voisi antaa lahjaksi tai hankkia itselle? Kun puhutaan siitä, mitä itselle hankkia, asia on varsin yksinkertainen, sillä sinun pitäisi tietää itse oikein hyvin, mitä lautapeliltä odotat. Jos taas haluat hankkia jonkin pelin lahjaksi, esimerkiksi joululahjaksi, asia on hankalampi. Olemme koonneet lautapelien osto-ohjeen, jota voit noudattaa silloin, kun haluat yllättää läheisiäsi lautapelillä.

Ajattele, mistä hän pitäisi

Pitääkö hän haasteista tai onko hänen tiedonjanonsa loputon? Onko hän pikemmin strategi vai luonteeltaan luova ihminen? Nämä ovat joitakin kysymyksiä, jotka auttavat sinua luonnehtimaan läheisintä ystävääsi. yritä löytää näiden kysymysten avulla hänen olemustaan vastaava peli, josta hän voisi pitää.

Onko lahja lapselle vai aikuiselle?

Ikä on äärimmäisen tärkeä tekijä, sillä monet pelit on suunniteltu jollekin tietylle ikäryhmälle. Jos etsit lahjaa aikuiselle, kysymys ei ole niin tärkeä. Sen sijaan lasten osalta se on oleellinen. Varmista, että peli, jonka hankit, on tarkoitettu hänen ikäisilleen. Liian yksinkertaiset pelit ovat lapsille liian helppoja ja eivät tarjoa sellaisia haluttuja haasteita, joita he usein odottavat.

Mitä hänellä on jo olemassa?

Ennen uuden lautapelin hankintaa on hyvä tietää, onko hänellä jo jokin peli olemassa. Mahdollisesti tiedät, onko hänellä jo kaappinsa hyllyllä Dixit, Alias, Monopoly tai jokin muu suosittu lautapeli. Joka tapauksessa kannattaa ostaa jotain, jota hänellä ei vielä ole.