Tarkista nämä asiat kuorma-autossa ennen ajoa


Kuorma-auton kuljettaminen tuo mukanaan suuren vastuun ja turvallisuuden takaamisen on ensisijaisen tärkeää.

Ennen ajomatkaa on tärkeää tarkistaa kaikki oleelliset osat kuorma-autossa. Kuorma-autot ovat suuria ja painavia ajoneuvoja, joten esimerkiksi kunnolliset renkaat ja sopivat nestetasot ovat oleellisessa asemassa kuorma-auton toimivuuden kannalta.

Auton varaosat Oulu: osta oikeat varaosat

Ensinnäkin, tarkista renkaat huolellisesti ennen kuin lähdet liikkeelle. Varmista, että renkaiden paine on oikea ja kulutuspinta riittävä turvalliseen ajamiseen. Kuluneet tai alipaineiset renkaat voivat aiheuttaa vakavia ongelmia tiellä ollessasi.

Toiseksi, öljyt ja nesteet ovat avainasemassa kuorma-auton moottorin toimivuuden kannalta. Tarkista säännöllisesti öljyjen ja nesteiden täyttötaso varmistaaksesi moottorin tehokkuus ja kestävyys pitkillä matkoilla.

Kolmanneksi, testaa jarrujärjestelmä ennen ajoon lähtöä varmistaaksesi niiden toimivuuden. Toimivat jarrut ovat elintärkeät turvallisen pysähtymisen kannalta hätätilanteissa tai raskaalla kuormalla ajettaessa.

Lisäksi muista tarkistaa kaikki valot ja muut tarvittavat varusteet ennen liikkeellelähtöä. Jos tarvitset varaosia, auton varaosat Oulu paikkakunnalta voi tilata netistä.

Myös BMW varaosat löytyvät näppärästi netistä.

Renkaat: Painetason ja kulutuspinnan tarkistaminen

Kun valmistaudut lähtemään liikenteeseen kuorma-autolla, on tärkeää varmistaa, että renkaat ovat kunnossa. Renkaiden painetason tarkistaminen ennen matkaa on yksi ensisijaisista turvatoimista. Alhainen ilmanpaine voi vaikuttaa ajoneuvon suorituskykyyn ja lisätä polttoaineenkulutusta.

Kulutuspinnan säännöllinen tarkistaminen on myös elintärkeää. Kuluneet renkaat voivat heikentää ajoneuvon pito-ominaisuuksia ja lisätä liukastumisriskiä märillä tai lumisilla teillä. Varmista siis aina ennen ajoa, että renkaiden urasyvyys on riittävä ja tasainen kaikissa renkaissa.

Muista myös kiinnittää huomiota renkaiden kuntoon ulkoapäin. Pidä silmällä mahdollisia viiltoja, kulumisia tai muita vaurioita, jotka saattavat vaarantaa turvallisen ajamisen. Uudet renkaat ja muut auton varaosat Oulu löytyvät paikallisista varaosaliikkeistä.

Öljyt ja nesteet: Täyttötarpeen varmistaminen

Kuorma-auton moottori tarvitsee toimiakseen oikean öljymäärän. Ennen ajoa on tärkeää varmistaa, että moottorin öljyt ovat kunnossa ja täytetty oikealle tasolle. Hanki tarvittaessa kuoma auton varaosat Oulu liikkeestä ja nappaa mukaan myös öljyt ja nesteet.

Öljyn tason tarkistaminen on helppoa – löydät mittatikun moottoritilasta. Varmista, että öljyä on riittävästi ja se näyttää puhtaalta eikä siinä ole epäpuhtauksia.

Nesteiden, kuten jäähdytysnesteen ja jarrunesteen, täyttötarpeen varmistaminen on myös ensisijaisen tärkeää ennen matkaan lähtöä. Tarkista säiliöt säännöllisesti ja täytä tarvittaessa. Oulu auton varaosat löytyvät paikallisista liikkeistä.

Jarrut: Testaaminen ja toimivuuden varmistaminen

Kuorma-auton turvallisuuden varmistamiseksi on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota jarruihin ennen ajon aloittamista. Jarrujen testaaminen ja toimivuuden varmistaminen ovat avainasemassa liikenteessä tapahtuvien onnettomuuksien ehkäisemisessä.

Ennen lähtöä tarkista, että jarrupolkimen tunto on normaali ja jarrut pureutuvat tasaisesti. Koejarruta muutaman kerran hitaasti eteenpäin liikkuessa varmistaaksesi, että järjestelmä toimii moitteettomasti.

Tarkista myös, että jarrunesteiden määrä on riittävä ja neste näyttää puhtaalta. Likainen tai alhainen nestetaso voi vaikuttaa jarrujen suorituskykyyn merkittävästi.

Älä unohda katsoa myös levyjarruja ja rumpujarruja tarvittaessa, sillä autohuolto on tärkeää. Varmista, ettei niissä ole vaurioita tai epänormaalia kulumaa, sillä se saattaa heikentää jarrujen tehokkuutta äkillisissä tilanteissa.

Jatkuvalla ylläpidolla ja säännöllisillä tarkastuksilla voit varmistaa kuorma-autosi jarrujärjestelmän luotettavuuden kaikissa olosuhteissa. 

Valot ja muut varusteet: Tarvittavat varusteet

Muista aina tarkistaa kuorma-autosi valot ja muut varusteet ennen matkaan lähtöä. Varmista, että kaikki valot toimivat moitteettomasti, mukaan lukien ajovalot, jarruvalot ja vilkut. Lisäksi varmista, että autossasi on tarvittavat lisävarusteet kuten varoituskolmio ja ensiapulaukku. 

Esimerkiksi Biltema tai paikallinen autokorjaamo voivat auttaa sinua oikeiden varaosien löytämisessä.